Usuń konto Syto i swoje dane
Poproś o usunięcie konta w Syto
- Zaloguj się do Syto.
- Otwórz profil lub ustawienia konta.
- Wybierz Usuń konto i potwierdź prośbę.
- Jeśli nie możesz się zalogować, napisz na [email protected] z tematem „Syto account deletion” i podaj adres e-mail lub sposób logowania powiązany z kontem.
Co dzieje się po zgłoszeniu
Natychmiast wyłączamy dostęp do konta. Po przetworzeniu zgłoszenia Syto usuwa z głównych systemów dane powiązane z kontem: dane profilu i celów, historię posiłków, zdjęcia jedzenia, wpisy tekstowe i nagrania głosowe, zapisane produkty, wiadomości AI i bota, powiązania OAuth, sesje, tokeny powiadomień push, zapisy dotyczące subskrypcji oraz dane analityczne powiązane z kontem. Kopie zapasowe mogą pozostać przez maksymalnie 35 dni, zanim zostaną nadpisane lub usunięte.
Dane, które możemy zachować
Możemy zachować zapis zgłoszenia usunięcia i ograniczony zestaw identyfikatorów, gdy jest to konieczne do wypełnienia obowiązków prawnych, zapewnienia bezpieczeństwa, zapobiegania oszustwom, rozstrzygania sporów lub zapobiegania ponownej rejestracji bez upoważnienia. Dostęp do tych danych jest ograniczony i nie służą one do przywrócenia usuniętego konta. Mogą też pozostać zbiorcze statystyki poddane nieodwracalnej anonimizacji.
Anuluj subskrypcję osobno
Usunięcie konta Syto nie anuluje subskrypcji rozliczanej przez sklep z aplikacjami. Anuluj ją w ustawieniach subskrypcji sklepu, w którym dokonano zakupu. Zwroty podlegają warunkom sklepu, jego zasadom zwrotów oraz obowiązującemu prawu.
Pozostałe prawa dotyczące Twoich danych
W sprawie dostępu do danych, ich sprostowania, przenoszenia, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu napisz na [email protected]. Więcej informacji znajdziesz w polityce prywatności Syto.